Окупанти на Донбасі застосовують переносні реактивні установки «Град-П» та нетипові снаряди

Окупанти на Донбасі застосовують  переносні реактивні установки «Град-П» та нетипові снаряди

Бойовики застосовують проти українських військ та мирного населення переносні реактивні установки "Град-П". Про це свідчать рештки боєприпасів, знайдені на місці їх падіння, у 500 м від південно-західної околиці населеного пункту Богданівка, - інфорує прес-центр штабу АТО у Facebook.

Спостерігачі виявили елементи дюралевих корпусів та частки двигунів. Розміри воронок, що утворились у результаті ведення противником вогню, вказують на збільшену вагу вибухової речовини боєприпасів, або використання речовини підвищеної потужності. 

Також зафіксовано, що снаряди мають укорочену довжину, порівняно зі звичайними, що є нетиповим для відомих боєприпасів. Підривники снарядів встановлені на осколки для посиленої уражаючої дії. Сукупність отриманих даних дає підстави констатувати, що НЗФ застосовують проти українських військ та мирного населення переносні реактивні установки "Град-П". 

"Російські куратори бойовиків, не шкодують для них всього розмаїття реактивних снарядів, що виробляються російським оборонним підприємством "НПО "Сплав" (м. Тула)", - резюмує штаб АТО.


Фото: https://www.facebook.com/
Читайте также: