Що коїться в прифронтовій Сартані

Що коїться в прифронтовій Сартані

Опорний пункт поліції, що відкрився два місяці тому в прифронтовій Сартані, що біля Маріуполя, обробляє здебільшого побутові заяви: виїжджає на сімейні конфлікти, вирішує сусідські спірні питання та припиняє адміністративні правопорушення. На скільки якісно надається підтримка тамтешньому населенню, перевірив очільник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін.

Мешканці, що живуть на лінії зіткнення, позбавлені найголовнішого – миру та права на спокійне повноцінне життя. Головне завдання поліцейських в таких населених пунктах – всебічна підтримка та надійний захист населення.

Два місяці тому у селищі Сартана відкрився опорний поліцейський пункт, покликаний обслуговувати повідомлення громадян одразу з кількох населених пунктів, таких як Талаківка, Гнутове, Сартана, Калинівка. Найбільш чисельною за кількістю мешканців є Сартана. Тут проживає близько 11 тисяч громадян. За місяць до поліції за допомогою звертаються понад 100 мешканців. Значна частина викликів має побутовий характер і не відноситься до категорії кримінальних правопорушень.

Менш ніж за рік містоутворюючі підприємства підготували приміщення з нуля для того, щоб правоохоронці в комфортних умовах та належним чином виконували свої обов’язки та мали змогу цілодобово знаходитися поряд з селищними мешканцями.

Генерал відвідав селище, щоб перевірити, як відбувається взаємодія з населенням та селищними радами у вирішенні поточних питань. Окрім того, наближається головне шкільне свято: хтось вперше сяде за парти, а хтось востаннє відсвяткує вересневий дзвінок. Яким чином правоохоронці готуються забезпечити безпечні умови для його проведення та яку роботу заплановано проводити з дітьми під час навчального процесу проінспектував В’ячеслав Аброськін під час візиту до селища.

Зараз поліцейські приділяють максимум уваги дітям та роблять все можливе для того, щоб шкільний дзвоник пролунав для всіх без вийнятку дітей з прилеглих селищ, що територіально підпорядковані Маріуполю. Заходи безпеки впроваджуються вже зараз, під посиленим контролем правоохоронців, звісно, навчальні заклади поблизу лінії ведення вогню. Варто відзначити, що на території Сартани мешкає 819 дітей шкільного віку, і більше 500 дошкільнят. В сусідній Талаківці - 439 школярів та 237 дошколят. У травні перший клас закінчило близько 90 сартанців та 30 юних мешканців Талаківки, а шкіл всього дві на обидва населених пункта.

Під час виїзду виявлено ряд недоліків, які генерал наказав усунути в жорсткі строки, в іншому випадку за неналежну організацію роботи до винуватців буде застосовано заходи дисциплінарного характеру, повідомляє Центральний відділ поліції Донецької області.


Читайте также: