Волонтери з промки в Авдіївці: "Навкруги посічений уламками метал та бетон, згорілі машини..."

Волонтери з промки в Авдіївці: "Навкруги посічений уламками метал та бетон, згорілі машини..."

Волонтер проекту "Повернись живим" Анастасія Корнійчук розповіла про нещодавний візіт на легендарну авдіївську промзону.

Ось, що пишет Анастасія:

На великій швидкості залітаємо на промку в Авдіївці. Одна з абсолютних точок цієї війни. На одному з блоків, між якими треба маневрувати дорогою до промки, на самому краю, чомусь стоїть стара швейна ручна машинка. Ось такий от сюр.
Біжимо через госп.двір, залишивши авто в боксі. Навкруги посічений уламками метал та бетон, згорілі машини. Але тихо. Легкі хмарки в сонячному блакитному небі над понівеченими будівлями промки...
-Як воно було цієї ночі?
Комбат 122–ого бату відповідає:
- Як завжди, нам насипали... Але ми звикли, тримаємось.
Кілька людей курять в кімнаті для відпочинку, напівтемно, на стіні висять дитячі ще великодні малюнки. Молодий захисник говорить з рідними по телефону. Важко собі уявити той постійний страх, в якому живуть люди на тому кінці, його близькі... У коридорі сивочолого воїна побратим підстригає машинкою. Перукарня "На промці" завжди безкоштовно, не завжди безпечно. Поруч грюкіт - хлопцями ведуться невеликі будівельні роботи.
Основна ціль нашого візиту - перевірити наявність тепловізорів, які Повернись Живим за Ваші гроші купує і постачає на фронт. Ще одна раціональна ідея засновника фонду Віталія Дейнеги. Андрій Римарук, який займається аудитом, перевіряє викладені на стіл комбатом тепліки, ночніки, приціли за актами, все фотографує. Дещо відправиться до Києва на ремонт, основна частина залишається захищати країну далі.
Комбат усміхається, коли Андрій повідомляє, що у його рейтингу дбайливого ставлення до майна, придбаного для армії Вами, українські патріоти, 122-ий виходить на перше місце, обійшовши попереднього лідера 30-у бригаду.
Так само швидко ми покидаємо легендарне і трагічне місце на карті нашої Вітчизни, подумки просимо Бога берегти цих мужніх хлопців. За кілька сот метрів від промки один з будинків у приватному секторі, між покинутих інших, лагодить група будівельників. Всі повертають голови і дивляться на авто, що летить з промки… Зараз тут тиша і спокій, але опуститься на землю ніч і загупає знову, розпочнеться чергова кривава "дискотека"…
Допомагайте нашим хлопцям – їм тяжко, але вони не відступають, захищаючи нас з вами. Вони так заслуговують на нашу з вами підтримку.
Всі реквізити і контакти тут: https://goo.gl/vxI2xY


Читайте также: