Донецький коледж будівництва та архітектури ліцензує нову спеціальність

Державний вищий навчальний заклад «Донецький коледж будівництва та архітектури» у 2009 році проводить ліцензування спеціальності 5.06010113 «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання».

Газова промисловість України сьогодні є найбільш динамічною та інтелектуально насиченою областю народного господарства. Сучасна економіка і життя потребує висококваліфікованих робітників для добування, проектування і експлуатації газового господарства. Газове паливо є самим дешевим, в порівнянні з іншими видами палива, але Україна відчуває його дефіцит, тому головним стає питання якості підготовки молодших спеціалістів з проектування енергозберігаючого устаткування, його експлуатація, ремонт та реконструкція що спрямована на підвищення ККД агрегатів, що використовують газ.

Моніторинг ринку праці у м. Донецьку та Донецької області засвідчує, що за останні роки постійно зростає потреба регіону у спеціалістах з експлуатації устаткування газових об'єктів. Об'єкти газопостачання, технічний стан газопроводів і газового обладнання, а також дефіцит спеціалістів, здатних на високому рівні обслуговувати устаткування і системи газопостачання, здійснювати облік витрат газу, розробляти плани локалізації і ліквідації аварійних ситуацій на окремі види робіт, проведення монтажних робіт, контроль за збереженням газових мереж вимагають підготовки фахівців середньої ланки з відповідної спеціальності.

На сучасному етапі особлива увага приділяється системі газопостачання міста і населених пунктів, забезпеченню безперебійного і безаварійного газопостачання, перевірці стану газопроводів, технічному їх обстеженню.

Листи підприємств-замовників кадрів свідчать про зростаючі потреби регіону у фахівцях будівельної галузі, а саме техніках з експлуатації устаткування газових об'єктів.

Метою підготовки фахівців за спеціальністю 5.06010113 «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання» у Державному вищому навчальному закладі «Донецький коледж будівництва та архітектури» є задоволення попиту на робітників, що вміють використовувати сучасні методи монтажу із пластикових труб з комп'ютерним контролем з'єднань, ефективні методи захисту газопроводів, безпечні та надійні засоби експлуатації газових мереж житлово-комунального господарства. Надання заявлених освітніх послуг буде відрізнятися від тих що є, максимальною адаптованістю до потреб підприємств і організацій міста і регіону, спрямованість на вирішення актуальних проблем сьогодення,що має забезпечити високий рівень підготовки і довготривалий попит на майбутніх техніків з експлуатації устаткування газових об'єктів.

Передбачені навчальним планом спеціальності кабінети і лабораторії є в наявності та відповідають вимогам санітарних , будівельних норм і нормативних документів, які регламентують порядок проведення освітньої діяльності. Наявні педагогічні кадри мають відповідну освітню підготовку та достатній кваліфікаційний рівень для забезпечення навчального процесу за спеціальністю.

Підготовка молодших спеціалістів за спеціальністю «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання» у державному вищому навчальному закладі «Донецький коледж будівництва та архітектури» дасть змогу забезпечити регіон відповідними кадрами.

На правах рекламы


Читайте также: