Жахіття: обстріляні мирні села у Приазов'ї (ФОТО)

Жахіття: обстріляні мирні села у Приазов'ї (ФОТО)

"Сьогодні вночі рашисти обстріляли мирні села України у Приазов'ї. Близько 22.00 сімнадцять мін 120 калібру лягли по тихим сільським вулицям Миколаївки, зруйнувавши два будинки і пошкодивши ще з десяток садиб. Новотроїцьке обстріляли о 1.00 ночі: мирні мешканці досі не можуть зрозуміти, чому, з якого дива російські найманці випустили по ним більше двадцяти 120-мм мін? Тим більше, що саме цього дня рашисти попросили перемир'я - і самі ж, як завжди, його цинічно порушили", - пише Олена Мокренчук.

Наводимо далі її текст та фото:

"Як повідомили сільчани, міни летіли з Докучаєвська, і впали саме на цивільні об'єкти - домівки звичайних сільських мешканців, налякавши селян та розбивши вулики на одному подвір'ї. Найбільше постраждав пес на ім'я Джек: міна лягла поруч з його будою, тваринка дивом лишилася живою, але отримала контузію і оглухла. Всі осколки пішли в протилежний від собаки бік, перетворивши на решето стінки сараю та двері вуличного туалету. Від осколків загинули кілька курей на іншому обійсті - слава Богу, господарі та їх п'ятеро дітей лишилися цілісінькі, жодної подряпини, лише сильно налякані.


Вибух міни зруйнував домівку інваліда-чорнобильця, який мешкає у Миколаївці зі своєю дружиною, теж інвалідом, старенькою матір'ю та дорослою донькою. Сім'я існує на "чорнобильську" пенсію батька, тож відновити будинок (полагодити стіну,перекрити знятий вибухом дах, засклити вибиті вікна тощо) вони просто не в змозі.

Фактично лишився без домівки і ще один селянин: попередні вибухи минулих років сильно розхитали будинок, по стінам пішли тріщини - а після сьогоднішнього обстрілу ці тріщини поглибилися, тож колись гарний цегляний будиночок доведеться розібрати, поки поруйновані стіни не впали самі і не поховали власника.


Як завжди, обстріл зруйнував електроопори, осколками посікло електродріт, тож три села лишилися без світла. Неможливо приготувати їжу, накачати питної води зі скважин, зберегти продукти у нинішню спеку.


"Скільки це буде продовжуватися? Що за дурні ігри людськими долями, знущання над беззахисними тваринами, нищення майна, яке з таким трудом набувалося роками й поколіннями? - гнівно питали селяни українських військових та сільського голову. - Наведіть вже лад в тому Докучаєвську, приборкайте той непотріб, нам несила жити поруч з озброєними "абізянами", від яких щодня летить якась гидота і лунає цілодобова стрілянина!"


Так вимагали люди від військових, а ті лиш знічено відводили очі: нам заборонили... Тим більше, що агресор стріляє з житлових кварталів, що унеможливлює рівноцінну відповідь злочинцям з боку ЗСУ.
На місці чергового злочину агресора цілий день сьогодні працює місія ОБСЄ. Журналісти та чиновники ретельно документують пошкодження і руйнування.
Речник АТО в новинах знов звично скаже: "Нас обстріляли стільки-то разів..."
І — що?
А нічого. Вже навіть "глубокої озабочєнності" ніхто не висловлює, всім набридло. А українцям і далі жити в своїх домівках, щодня лякаючись вибухів і марно сподіваючись допомоги від своїх Захисників, яким зв'язали руки "угодами" та "перемир'ями", котрі ворог і не думає виконувати".


Читайте также: