Аналітик розповів, чи вплинуть конфісковані кошти Януковича на пересічних українців

Аналітик розповів, чи вплинуть конфісковані кошти Януковича на пересічних українців

Аналітик Андрій Вігірінський розповів, чи матимуть вплив конфісковані гроші оточення президента-втікача Віктора Януковича на підвищення українських соціальних стандартів, інформує replyua.net з посиланням на Канал 24.

Фахівець заявив, що згідно з чинними законодавчими нормами вилучені 1,5 мільярда доларів не зможуть вплинути на українські соцстандарти. Вігірінський зауважив, що нинішня редакція закону про держбюджет передбачає, що ці гроші класифікуються як конфісковані кошти, що мають зарахувати до спеціального фонду.

Що стосується того, як думають розподіляти ці гроші серед вищого керівництва, то український президент раніше повідомляв, що до державної казни вже вдалося зарахувати 1,1 мільярда доларів. За словами нинішнього глави держави, вилучені гроші мають укріпити фінансово-банківську структуру, посилити позиції національної валюти, а також сприяти підвищенню інвестиційної привабливості для економіки України. Крім того, Порошенко розповів, що до Мінфіну будуть передані цінні папери на суму 200 мільйонів доларів, які мають зменшити рівень внутрішнього державного боргу України. 


Читайте также: