В Донецькій області судитимуть тракториста

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинув 42-річний чоловік.

У ході досудового розслідування встановлено, що 16 серпня поточного року у місті Волноваха Донецької області під час руху трактора "МТЗ-80" один з місцевих мешканців скочив на причіпний пристрій, розташований між кузовом та причепом, а тракторист, побачивши це, не зупинив транспортний засіб та продовжив рух.
В результаті злочинної самовпевненості та порушення трактористом Правил дорожнього руху України, чоловік, який стояв на причіпному пристрої, впав на проїжджу частину та був смертельно травмований колесом причепу.
Наразі обвинувальний акт за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) спрямовано до суду для розгляду по суті.
За санкцією інкримінованої статті 39-річному трактористу загрожує до 8 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.


Читайте также: